Cortenstål pullerter: praktisk byinventar med reflekslys

8. september 2023 0 Af admin

Pullerter er stolpestruktur på cirka en meter, som man placerer rundt omkring i bybilledet for eksempel i kanten af fortovet, på parkeringspladser, gangstier eller i haver. Ofte benyttes de til at oplyse områder eller afholde køretøjer for at køre ind på området.

En af de mest populære pullertermodeller er cortenstål pullerter, som giver et smukt og rustikt look. De er kendetegnet ved deres unikke rustrøde farve, som dannes over tid, når den har stået udenfor. 

Et moderne og rustikt design

Cortenstål pullerter i smukt og rustikt design adskiller sig med dens farve og struktur. Cortenstål pullerter skifter nemlig farve fra sølv til rustrød, når den har stået ude i et par måneder.

Det rustne look fremkommer naturligvis kun, hvis det har regnet inden for tidsrummet. Når først rusten indfinder sig på pullerten, så beholder den det flotte rødlige look. 

Diskret oplysning af byrummet

Pullerter med reflekser oplyser veje og stier med et blødt rødligt lys. Lyset er kraftigt nok til, at man kan tydelig kan se dem, men svagt nok til, at det ikke blænder.

Reflekserne gengiver lyset, hvilket gør corten stål pullerter ideelle at bruge ved indkørsler, stier eller haver, hvor der kører biler eller cykler sent om aftenen. 

Montering af pullerter

Lamperne skal naturligvis installeres af en autoriseret el-installator. Pullerten er designet til at blive monteret på en fast overflade som for eksempel asfalt eller sten.

Pullerten kræver en adaptor, så lamperne på strukturen kan lyse. En enkelt adaptor kan drive op til 6 forskellige lamper. Dog må pullerten ikke stå mere end 30 meter væk fra adaptoren. 

Minimal vedligeholdelse

Grundet det stærke stålmateriale, så kræver pullerterne minimal vedligeholdelse. Det holdbare materiale holder til stød, slag og ridser. De holder naturligvis også deres flotte rustikke rustfarve.

Skulle selve lamperne blive beskadiget kan disse sagtens skifte, uden at man behøver hive hele pullerten op.