Sådan vælger du et muffebid til din hest

Sådan vælger du et muffebid til din hest

28. november 2021 0 Af admin

Uanset om vi er klar over det eller ej, er et muffebid nok et af de vigtigste (hvis ikke det vigtigste) udstyr, som en hesteejer nogensinde vil få. Det holder trods alt din hest sikker og beskyttet.

Når du køber et nyt muffebid, er det vigtigt, at det passer ordentligt til hesten, men ud over det er der et stort udvalg af muligheder derude, lige fra den type materiale, du vælger, til valget af farve, og derudover skal du også overveje, hvad du skal bruge det til. Vi vil her give dig nogle tips til, hvordan du vælger.

Hvad du skal overveje, før du køber et muffebid

Inden du skynder dig ud og køber et nyt muffebid, er der et par ting, du skal overveje først, for et dårligt tilpasset muffebid eller et uhensigtsmæssigt brugt muffebid kan trods alt forårsage smerte og ubehag for din hest og kan i nogle tilfælde resultere i adfærdsproblemer.

Hvordan passer muffebiddet til din hest?

I bedste fald vil et dårligt monteret muffebid blot ikke gøre sit arbejde ordentligt, men det vil sandsynligvis også forårsage stor smerte for din hest over tid, enten ved at klemme den eller ved at gnide mod dens meget følsomme og tynde ansigtshud. Næsebåndet på et veltilpasset muffebid skal sidde ca. to fingersbredder under kindbenet. Siddet det for højt er der risiko for, at det rammer din hest i øjet, men for lavt, og det kan lægge pres på dens næse og hæmme dens vejrtrækning.

Muffebid, der er for store, vil bevæge sig meget og kan muligvis beskadige din hests øjne, især hvis nogen af metalspænderne eller fastgørelserne kommer i nærheden af dem. På den anden side kan et for lille muffebid dog gnide og slå din hest, hvilket kan forårsage permanente ar og i nogle ekstreme tilfælde også knogleskader.